Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bexi sorozat 5. ~ Valahol

2016.11.23

Néhány hónap elteltével végre kezembe vehettem a várva várt újabb kötetet, ami immáron az utolsó előtti részként a tetőfokára küldte a hangulatot.

Bexi sokáig azt gondolta, hogy Márk és Tomi között már nem is kéne döntenie. Márkkal való kapcsolata a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban újra felforgat mindent a zenészek életében. Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik, és zsarolás... Valahol a Balaton partján.

Az előző résznél említettem, hogy részemről kicsit tévútra tévedt a történet és remélhetően a folytatás ezt rendbe teszi. Az 5. rész elején valóban minden a helyére került volna, de kedvenc énekeseink élete egyáltalán nem lehet ilyen egyszerű. :-) Leiner Laura meglepő irányba csavarta meg a szálakat, amivel főhöseinket szokatlan megoldásokra kényszerítette. Ennek mivoltjából - az egyébként sem unalmas cselekmény alatt - nagyon mulatságos helyzetkomikumokat alkotott, amelyek a drámai szálak mellett felüdülést hozva végigkísérték az egész történetet. Mindemellett pedig nagyfokú érzelmeket és jellemfejlődéseket is átadott ezzel a résszel. Kifejezetten az tetszett nekem, ahogyan a két főszereplő együttes erővel keresi a megoldásokat és Nagy Márktól egy igazán szívderítő változást kapunk. Azonban a kialakult helyzet alatt egyre több hibát kezdenek véteni és egy félresikerült cselekedet alapján Leiner Laura szokás szerint hatásosan robbantotta a bombát.

A gyengébb előző részt követően igazán izgalmas és meglepő volt a folytatás. A mostani részt olvasva izgultam és szórakoztam a legjobban. Egyszerűen zseniálisan lett megírva. Végül pedig Leiner Laurának sikerült újra olyan drámai végkifejletet és előzetest megírnia, amitől kérdéseket ültet az olvasók fejébe. Ugyan Laura eddigi regényei mind-mind happy end-del végződtek, de az előzetes bizonyos szempontból rosszat sejtet és engem teljesen elbizonytalanított. Tartok attól, hogy Laura újra beleesne a 4. rész hibájába. De az eddigi könyvei alapján mégis bizakodok a pozitív szemléletű folytatásban. Mindazonáltal nagyon nehéz lesz kivárni a befejező részt, ami várhatóan csak tavasszal jelenik meg.

Korhatár: 16 éven felülieknek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bexi sorozat 5

(Nana-san, 2016.11.24 11:40)

Tény, hogy a mostani fejezet is nagyon jól sikerült és én is végig izgultam az egészet, szórakoztató volt az egész könyv. Sokszor voltak fejezetek vagy inkább részek amelyek nem tetszettek, de innen is látszik, hogy Leiner Laura hozza a szokásos csavart formáját vagy inkább nevezzem bombának? Már nem is tudom. :) A bejegyzésed ismét nagyot alkotott, legalábbis nálam szinte biztos, hogy jól teljesìtett! ;)