Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmekről

Cikkek

A Keltetés

2022.06.27

Hosszú idő után - egyelőre más helyett - egy gyors és kíméletlen filmkritikával jelentkezek. A Keltetés egy svéd-finn (skandináv) horror-dráma, illetve pontosabban testhorror és családi dráma keveréke. Mondjuk úgy, hogy különlegesként szánt egyedi történettel rendelkezik és promózva nagyon érdekes hírmorzsák is érkeztek a filmről. Egyrészről van benne valamennyi Alien utalás, másrészről pedig a skandinávok általában érdekesen elrugaszkodott világképeket szoktak bemutatni. Ezért nagyon felkeltette az érdeklődésemet és mindenképpen látni akartam. De az már az érem másik oldala, hogy az izgalmas promózások után végül igazából milyen nyomot hagyott.

 

Alien: Covenant ~ A Halál édenkertje

2017.05.22

Az Alien-rajongók 5 év óta vártak erre a filmre, ami elkezdi összekötni a Prometheus-t az Alien-ekkel. (Ezenfelül még legalább 1 részt terveznek hozzá.) Annak idején eredetileg a Prometheus már Alien-előzménynek készült volna, de végül Alien-mentesítve Ridley Scott biológiai fegyverrel és teremtéstörténettel teljesen másfelé vitte el az univerzumot. Ezáltal az elmúlt évek legmegosztóbb és legvitatottabb filmjévé vált. Számomra pedig sehogyan nem állta meg a helyét: sem Alien-kapcsolódásként, sem különállóan nem tetszett. Ridley Scott lassan készült a folytatással, aminek előkészületeit több változtatás által hosszú évekre el is nyújtotta. Időközben felröppentek olyan hírek, hogy másik rendező az Alien-mozisorozat 3-4. részét felülírva méltó lezárást tervezne Ripley harcához. Ez felrobbantotta az internetet és a sajtót, ám ezt követően Ridley Scott is dobbantott egyet. Ugyanis a Prometheus folytatását sokkal közelebb hozta az Alien-univerzumhoz és elnevezte először még "Alien: Paradise Lost"-ra. Emiatt pedig a stúdió nem engedett egyszerre két - egymástól távol álló - Alien-filmet forgatni és az előzményfilm élvezett elsőbbséget. Eleinte nagyon haragudtam az egész helyzetre és a Prometheus-történetre, de ezután egyre jobb marketinganyagokat kezdtek csepegtetni erről a filmről. (Ami végül a Covenant mellékcímet kapta.) Végül elérték azt, hogy az elmúlt 1 évben már bizakodva és tűkön ülve kezdtem el várni. Reméltem azt, hogy kijavítja a Prometheus hibáit és végre igazi Alien-filmet láthatunk. Hát eljött a mozivetítés ideje és végeredményként teljes egészében felemás érzésem van róla.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Filmekről | Hozzászólások: 0

Hupikék Törpikék: Az elveszett falu

2017.04.24

Végre újra írok egy filmről is, ami jelenleg egy nagy közönségkedvenc teljesen újfajta feldolgozása. A törpikék második élőszereplős mozifilmjének negatív kritikái által a Sony ezúttal 3D-animációs készítéssel újraformálta kedvenc törpikéinket és teljesen más szemléletű történettel is állt elő. Ezzel egy olyan pontra jutott el a stúdió, hogy mindent kiszipolyozott szegény törpikékből. Ez nem tetszett nekem és ezért eleinte nem is igazán érdekelt volna. De olyan eltérő véleményeket olvastam a filmről, ami mégis meghozta az érdeklődésemet és ezáltal én is írni akartam róla. :D A filmről alkotott véleményem pedig nagyjából felemás lett.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Filmekről | Hozzászólások: 0

Vaksötét

2016.09.11

Végre újra kiszemeltem magamnak egy mozizást és érdekes leírással ellátott horrorfilmre szenteltem időt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Filmekről | Hozzászólások: 0

Zootropolis - Állati nagy balhé

2016.03.13

Kis kimaradás után hiánypótlásként végre egy mozifilmről fogok írni. Pontosabban egy animációs filmről. Nagyon szeretem a komolyabb hangvételű animációs filmeket is. A Zootropolis előzetese annyira tetszett, hogy mindenképpen látni akartam moziban. Jelenleg van már néhány nagy kedvencem és ez szintén ütősre sikeredett.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Filmekről | Hozzászólások: 2

Egynyári kaland: 1. évad

2016.02.16

Ezúttal egy TV-sorozatról írok, aminek sajnos gyorsan vége is lett a csekély 6 részével.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Filmekről | Hozzászólások: 0